?>

ŽIVOT PUN MOGUĆNOSTI

Volontiranje u zajednici “Život pun mogućnosti”

Volonterska priča MIKEL KLARIĆ, Buzet

„ Sve volim pomoći. Volim sve raditi. Volim volontirati. Svaku srijedu volontiram u Domu za starije i nemoćne osobe Buzet. Pomažem nonama u kreativnim radionicama. Dodajem im škare, papire, žicu. Omekšao sam im masu za modeliranje da one lakše rade kuglice. Volim kada se družimo i pričamo i zafrkavamo. None se jako vole šaliti i hvale me da im jako pomažem. Pomažem voditeljicama Suzi i Gogi kada treba ići nešto uzeti. Kada nešto ne znam, one mi pomognu. Kada je lijepo vrijeme idemo u šetnju. Moj je zadatak gurati kolica none koja ne može hodati. Pažljiv sam i polako guram da nona ne padne.“

Suzana Klarić, Dom za starije i nemoćne osobe Buzet.

Mikel je naš najaktivniji i najsvestraniji volonter. Njegova potreba za pomaganjem u različitim aktivnostima omogućuje mu angažiranje na raznim volonterskim pozicijama. Zadatke koje smo prilagodili Mikelovim mogućnostima obavlja rado, savjesno i odgovorno. Odlično se uklopio u kolektiv i izvrsno se slaže s korisnicima. Mikel je vrlo duhovita osoba, a njegov „ zarazan“ smijeh nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Tako su, angažiranjem volontera Mikela, naše aktivnosti osim u pomagačkom dijelu, dobile i na podizanju raspoloženja sudionika .

Mikel Kontinuirano volontira u Domu za starije i nemoćne Buzet. U ostalim organizacijama volontira prema njihovim potrebama: Gradsko društvo Crvenog križa Buzet, Kickboxing klub Fighter Buzet i AK Autosport Buzet , Udruga Mali veliki mikrofon Buzet, Turistička zajednica Općine Motovun, Grad Buzet, Osnovna Škola „Vazmoslav Gržalja“, Dobrovoljno vatrogasno društvo Buzet. Angažiran je i kao fotograf u provedbi projekta „Život pun mogućnosti“.